Прикраса з бісеру – кольє «Перше кохання»

Категорія:Все для ВЕСІЛЛЯ
Адмін:Галина Б.

Пам’ятаю, як будучи школярками, ми з подружками (років по 13 нам тоді було) збиралися разом і плели з бісеру та стеклярусу браслетки. В школі на перервах, біля на стадіоні на лавочці… А хлопці-однокласники все намагалися нам той бісер порозсипати… Пізніше в старших класах на уроках трудового навчання ми плели ґердани на спеціальних станках, які ще кожен тато мусив додуматися, як зробити. На цьому мої досліди з бісером закінчилися.

Пройшов десяток років, техніка пішла вперед, і майстрині почали створювати справжні шедеври з бісеру. Одна із цих майстринь поділилася своїм досвідом у бісероплетінні зі мною, а я ділюся з вами.

Майстриню звуть Анна, вона із міста Запоріжжя, і плетіння бісером – її улюблена справа. Сьогодні вона розповість нам про одну із своїх прикрас. Кожен, хто дивиться на це кольє, говорить: «Це ніжність!». А що може бути ніжнішим і тендітнішим за перше кохання? Так і з’явилася назва цієї прикраси з бісеру – «Перше кохання».

Центральні елементи кольє – квіти – виконані з чеського бісеру в техніці так званого «кирпичного плетения». Кожну пелюстку потрібно починати плести з середини, поступово розширюючи. Потім п’ять готових пелюсток необхідно послідовно з’єднати між собою і прикрасити серединки намистинами і біконусами SWAROVSKI.

При складанні композиції з кількох квіток важливо розташувати їх симетрично, враховуючи  розмір.

У техніці «кирпичного плетения» можна сплести не тільки квіти з бісеру, а й листя до них, елементи у формі сердечок і багато іншого.

Центральні елементи кріпляться до ажурної сітки, яка сплетена у вигляді куточка з зубчиками. Першою пришивається найбільша квітка, потім дві менші.

Починаючи плести сітку, не забудьте продумати, якою буде защібка і як вона буде кріпитися до бісерної основи.

І насамкінець, побажання від Анни: «Якщо мої вироби з бісеру надихнуть вас на плетіння бісером та створення  неповторної прикраси, – я буду щаслива. Удач і творчих успіхів!»

Ця ніжна прикраса так і проситься на шию до тендітної нареченої. Кольє чудово пасуватиме до пишної сукні з мереживом. А якщо цю сукню прикрасити такою ж квіткою з бісеру – отримаємо неперевершений вишуканий образ нареченої.

Автор Анна Іванова

Усі нові статті прямо тобі на пошту!

Твій e-mail


Поділись цікавою інформацією з друзями!

Теги: , ,

Залишити коментар


× 7 = 63