Ялинкові іграшки з солоного тіста



Як зробити солоне тісто?Зізнаюсь чесно, солоне тісто мені не піддалося. Сіль ніяк не хотіла розчинятися в гарячій воді, доба під плівкою в холодильнику теж не дала результату. Вирішила робити іграшки з того, що вийшло – тіста з крупинками солі. До слова, тісто я замішувала в пропорції 1 склянка муки на пів склянки солі та води.

Ялинкові іграшки з солоного тістаЯлинкові іграшки я задумала робити плоскими – такими я їх собі побачила. Роздрукувала на папері контурні малюнки ялинки, сніговичка, рибок, пташок і т. д.  Вирізаний малюнок прикладала до розкачаного шару тіста і вирізала фігурку, потім ножем додавала лінії, які були потрібні.

Як сушити солоне тісто?

Можна в духовці на мінімальній температурі з привідкритими дверцятами або цитую дослівно «забути на кілька тижнів на батареї». В мене приблизно так і вийшло – посушила годину в духовці, вийняла деко і сховала у шухлядку під духовкою, в яку заглядаю дуже рідко. Знайшла я свої солоні ялинкові іграшки десь через 2 тижні. Логічно, що вони за той час чудово висохли.Ялинкові іграшки з солоного тіста

Розфарбовувала іграшки гуашевими фарбами.

Підвіски для ялинкових прикрас з солоного тіста

Можна ще в «сирих» іграшках зробити дірочки, в які потім просунути нитку чи стрічку. Я ж приклеїла підвіски до висохлих іграшок клеєм ПВА.

Висновок

Виготовлення іграшок із солоного тіста – цікаве заняття, яке особливо сподобається вашим дітям. Навіть із невдалого солоного тіста вийдуть симпатичні прикраси для вашої новорічної красуні-ялинки.

Автор Галина Б.

Усі нові статті прямо тобі на пошту!

Твій e-mail