Прикраси на новорічну ялинку із старих листівок. МК

Прикраси на новорічну ялинку із старих листівок. МКВсе почалось із того, що сусідка, знаючи моє захоплення рукоділлям – віддала мені пачку старих листівок, які вона колись колекціонувала. Звичайно, я зраділа такому сюрпризу і почала думати, що з ними робити. І, не без допомоги інтернету, знайшла чудовий варіант – підвіски на ялинку. Тим паче, що скоро вже настане час прикрашати новорічну ялинку, а кожного року хочеться прикрасити її по-новому.

Проекспериментувавши з формою, розміром та декором знайшла «ідеальні пропорції», якими з вами поділюсь. Основна вимога – форму прикраси слід обирати симетричну. Отже, починаємо!

Новорічні прикраси із старих листівок. Майстер-клас

Прикраси на новорічну ялинку із старих листівок. МКОкрім листівок нам знадобиться: клей ПВА, шнурочки (стрічки), намистинки, акрилова фарба і манка (або для декору ваших новорічних прикрас можна використати блискітки).

Спочатку обираємо форму.Прикраси на новорічну ялинку із старих листівок. МК У мене була ялинка, хатинка, серце, яблуко і груша, хмаринка, дзвіночок, куля… Малюємо на папері, вирізаємо – це буде наш шаблон. Прикладаємо шаблон до листівки, обмальовуємо та вирізаємо. Для однієї новорічної підвіски потрібно вирізати не менше 8-ми деталей.

Прикраси на новорічну ялинку із старих листівок. МККожну деталь згинаємо посередині.

Склеюємо деталі попарно, але тільки половинки (див. фото).

Склеєні пари склеюємо знов попарно – у нас виходить 2 половинки майбутньої прикраси з незаклеєнПрикраси на новорічну ялинку із старих листівок. МКою 1 стороною.

Незаклеєну сторону однієї половинки намазуємо клеєм, вкладаємо всередину шнурочок з намистинкою, прикладаємо другу половинку. Притискаємо і чекаємо поки «схопиться». Підвішуємо до повного висихання.

Прикраси на новорічну ялинку із старих листівок. МКНаша ялинкова підвіска майже готова, залишилось задекорувати. Я намазала клеєм кутики, присипала манкою, а коли висохло – покрила за допомогою губки акриловою фарбою перламутрового кольору. Цей колір видався найбільш доречним, мені він нагадує іній.

Експериментуйте, і нехай ваша новорічна ялинка буде найкрасивішою та найоригінальнішою. Залучайте ваших діток до створення новорічних прикрас – в них обов’язково виникне багато цікавих ідей новорічного декору.

Отримуй матеріали блогу на електронну пошту!
Читай їх першим!