Різдвяний вінок

різдвяний вінок, як зробитиІсторія і сьогодення

Західна традиція плести різдвяні вінки поступово докотилася і до нас в Україну. Запроваджений лютеранським священиком, різдвяний вінок для більшості українців має не стільки релігійне значення, скільки є чудовим елементом декору квартири до свят. Велику роль, насамперед, грає ефект новизни, адже ще кілька років тому про таку прикрасу ніхто з нас і не чув.

З’явившись на прилавках магазинів та базарів, різдвяний вінок «кинув виклик» дизайнерам інтер’єру та рукодільницям, які не втомлюються фантазувати на цю тему.різдвяний вінок, як зробити Мене особисто вразив швагро мого чоловіка (травматолог за освітою), який під час прогулянки почав у прямому сенсі «прочісувати» ліс в пошуках шишок для вінка. Тепер я просто вмираю від нетерпіння побачити його шедевр).

Дизайн

Різдвяний вінок – це безмежне поле для фантазії. Які тільки матеріали не використовують дизайнери?! І листя-горіхи-шишки, і спеції-сухофрукти, і текстиль, і трубки з картону чи пвх, і т. д., і т. п. За основу згодиться будь-яка конструкція обов’язково у формі кола – символу життя – від традиційних віночків з ялинових гілок чи галузок, до сучасних із флористичного оазису чи будівельного полістиролу.

Мій досвід

Різдвяний вінок, що на фото, я зробила буквально із того, що було вдома – виклала на стіл всі назбирані за рік «скарби» і почала творити. Обов’язково хотіла використати цитруси – тому заздалегідь висушила на батареї скибочки лимону (тоненько нарізані вони висихають за ніч).

різдвяний вінок, як зробити

Основу склеїла із газетних трубочок. Пофарбувала.

В кінцевому результаті на моєму різдвяному вінку опинилися: шишки, плоди бука та платана, зірочки анісу, кавові зернята…

Надихайтесь, творіть! Веселих свят!

Автор різдвяного вінка  Галина Б.

Отримуй матеріали блогу на електронну пошту!
Читай їх першим!