Новорічний декор: плавучі свічки

Категорія:МАЙСТЕР-КЛАС
Автор:Галина Б.

Плаваючі свічки

Залишилось 4 дні до настання 2012 року – року Чорного Водяного Дракона. Як же зустріти цього незвичного гостя? Чим прикрасити новорічний святковий стіл, щоб Дракон залишився задоволеним і став прихильним до господарів? По-перше, не слід загромаджувати стіл фігурками з символом наступаючого року, Дракон буде голодним з дороги і найперше його зацікавлять різноманітні страви із м’яса та морепродуктів. По-друге, потрібно знати, що одним з основних символів 2012 року є вода, для творчих особистостей це відкриває нове поле для діяльності – використання воду як елементу декорування помешкання та святкового столу зокрема.

Оригінальну прикрасу, одним з основних компонентів якої є вода можна зробити в домашніх умовах із матеріалів, що знайдуться у кожній квартирі. І процес займе буквально кілька хвилин. Мова йде про плаваючі свічки. Вони будуть однозначно доречними для зустрічі року Дракона, адже в них є вода, вони яскраві (Дракон любить барвисті речі).

Щоб змусити продовгувату свічку плавати знадобляться шурупи. Берете свічку (якщ потрібно розрізаєте на кілька частин), перевертаєте «вверх ногами» і по центру закручуєте шуруп (це потрібно для того, щоб свічка не нахилялася, а «стояла» рівно). Кладете свічку в воду та запалюєте. Ця прикраса є безпечною, адже коли віск догорить – свічку погасить вода. Весь процес створення цієї композиції показано на відео.

Замість шурупа для рівноваги свічки можна використати монетку. Її слід нагріти, трохи розплавити віск та притиснути до свічки.

 

Шуруп чи монетка потрібні тільки для продовгуватих свічок, свічка, висота якої менша, ніж ширина спокійно триматиметься на воді.

Цю прикрасу можна доповнити додатковими елементами, наприклад, на дно посудини з водою можна опустити кілька маленьких ялинових гілочок чи кольорових камінців.

Зустріти Дракона можна ще й такою підводною композицією: покладіть до прозорої вази квіти й різні прикраси, а потім наповніть її водою і поставте в центрі святкового столу.

Придумайте свій варіант, експериментуйте!

Автор свічок Галина Б.

Усі нові статті прямо тобі на пошту!

Твій e-mail


Поділись цікавою інформацією з друзями!

Теги: , , , ,

Залишити коментар