Новорічні шишки

прикрашаємо кімнату до нового року шишкамиЗолотисті шишки – багатофункціональний елемент декору. Найперше, що з ними можна зробити – приклеїти до них ниточку або стрічку та прикрасити новорічну ялинку або покласти в красиву коробочку та подарувати друзям.

Із позолочених шишок можна скласти неповторну новорічну декоративну композицію, поєднавши їх із ялинковими гілками, гірляндою чи ялинковими кульками, поклавши до цікавої скляної посудини чи плетеного кошичка, або зробити різдвяний віночок.

Особисто я дуже люблю шишки, і коли бачу в лісі красиві – обов’язково кладу собі в кишеню. І от напередодні Нового 2013 року переглянула свої «скарби» і вирішила їх задекорувати їх по-святковому. Використала два види фарб – акрилову та фарбу-спрейяк зробити новорічні шишки. З акриловою фарбою працювати було приємніше, адже вона не має такого різкого запаху. Все, що потрібно – це пензлик. Фарба легко змивається водою з рук та пензлика, поки ще не висохла. Зі спреєм довелось йти на вулицю. Щоб позбутися неприємного запаху, потрібно залишити пофарбовані шишки хоча б на добу на відкритому місці до повного висихання фарби. Фарба-спрей, що потрапила мені на руки досить швидко змилась.

У мене вдома було небагато шишок, тож довелося йти до лісу. Вкінці осені шишки мають не дуже привабливий вигляд, та я все одно вирішила взяти їх, – і не помилилась. В теплі вони «відігрілися» і розкрились.

Експериментуйте з тим, що є у вас вдома, вмикайте фантазію. У мене вкінці першої години таких експериментів народився цікавий дует – ялинково-шишкова композиція в поєднанні з лялькою-мотанкою «Новорічна» від Алли Шушкевич. Зробити таку ляльку-мотанку ви зможете за майстер-класом від автора.

Автор Галина Б.

Усі нові статті прямо тобі на пошту!

Твій e-mail