Вишитий годинник

Вишитий годинник

Оздоблений вишивкою настінний годинник  – річ практична з двох причин. По-перше, годинник – сам собою необхідний предмет, а по-друге, специфіка мистецтва вишивки дає необмежені можливості для польоту фантазії. Вишити ж можна все, що душа забажає, а отже, є  можливість підібрати візерунок циферблату, який буде максимально підходити до інтер’єру, максимально точно відображати думки і настрої. Одним словом, не треба бігати магазинами у пошуках саме того годинника – його можна створити своїми руками!

Вишити годинник – це половина справи. Для більш-менш досвіченої вишивальниці – легка половина справи. Далі постає проблема вибору: купити готовий годинник і замінити оригінальний циферблат на вишитий (на цю тему є кілька майстер-класів в мережі) чи продовжувати фантазувати і зробити настінний годинник своїми руками від «А» до «Я».

Плюси і мінуси кожного з варіантів:

Вишитий годинник

Варіант з готовим годинником

  • “+”  купив,
  •        розкрутив,
  •        приклеїв,
  •        скрутив – і «вуаля»!
  • “-” по-перше, слід знайти годинник, який буде за розміром, кольором і стилем підходити до запланованого циферблату,
  • по-друге, можуть виникнути труднощі з рухом стрілок – вишитий циферблат товстіший, ніж паперовий і стрілки можуть зачіпатися за нитки (на власному досвіді перевірено)

Щоб зробити настінний годинник своїми руками потрібна фантазія. Вона вже підкаже, які матеріали треба взяти і якими навичками оволодіти. Відповідно, якщо

  • фантазія є, то це беззаперечний “+”
  • якщо нема, то буде тяжко. Хоча не все втрачено, як каже мій знайомий «не маєш своєї ідеї – скористайся чужою». Як не крути, а два вироби, зроблені за однією технологією різними людьми завжди будуть різними.

Вишитий годинник

Оздоблений вишивкою настінний годинник – чудовий подарунок для дорогої вам людини. По-перше, подарунок, зроблений своїми руками заряджений позитивною енергією, а по-друге, на циферблаті такого годинника можна зобразити сюжет, близький цій людини, закарбувати пам’ятну для сім’ї подію.

Не вмієте вишивати, але дуже хочете зробити настінний годинник своїми руками? Не біда. Циферблат можна намалювати, виліпити, склеїти з олівців, викласти з мозаїки, мушель чи кольорових камінців, як основу можна використати стару грамплатівку чи новий cd-диск… Головне, придбати якісний годинниковий механізм і вперед, у політ фантазії!

Автор Галина Б.

За схемами звертайтесь через коментарі та контакти.

Усі нові статті прямо тобі на пошту!

Твій e-mail