В’язаний светр для дитини “Кошенята”

В'язаний светр для дитини "Кошенята"
Вязаний светр для дитини “Кошенята”

Після того, як я вперше побачила фото цих “Кошенят” я вже не могла відірвати від них погляду. Коли почала детальніше цікавитись цією моделлю в’язаного спицями светра для дітей побачила, що я така не одна. Знайшлося дуже багато варіантів в’язаних речей на «котячу тему» – для дорослих і для дітей, тільки светр або костюмчик (светрик і штанці), поєднання сірого і чорного, білого з червоним… Чимало в’язальниць втілили цю модель в своїй інтерпретації. Я вирішила, що буду наступною.

Нитки для в’язання сверта не довелось довго шукати, якраз залишився кашемір в двох кольорах, якого б мало вистачити для необхідного розміру. Будувати схему (розмір хвильки, що розділяє кольори) довелось під свої нитки та спиці, тож не обійшлося без паперу в клітинку та олівця, в’язання і перев’язування, отак методом проб і помилок і «народилися» мої “Кошенята”.

В’язала я дуже швидко, так хотілось побачити результат. За лічені дні основна частина светра для дитини була закінчена, залишилось вишити вуса кошенят і пришити їм очі. Для очей купила стрази, довго сумнівалася чи зможу їх надійно пришити, і не дарма. Одне око було відірване в перший же день. Наступна проблема – вуса. Можливо комусь здається, що тут немає нічого складного, а для мене то була катастрофа. Я не такий хороший художник, як би мені того хотілося, а вуса не тієї довжини та (або) не під тим кутом перетворюють кошеня в кращому разі на мишеня. Довелося попітніти, та результат був вартий докладених зусиль. У такому оригінальному вовняному светрику моїй дитині тепло і затишно. Хороша альтернатива китайському одягу, що повний фарби та клею.

Поради щодо в’язання спицями светрика “Кошенята”: найголовніше, щоб нитки для в’язання були однаковими, різні за товщиною нитки викривлять виріб. Уважно розраховуйте схему, налаштуйтесь на те, що з першого разу може не вийти досконало. Відкрийте художника в собі!

Автор Галина Б.

За схемою в’язання спицями дитячого светра “Кошенята” звертайтесь через коментарі та контакти.

Усі нові статті прямо тобі на пошту!

Твій e-mail