В’язане плаття для ляльки

одежда для куклы свомим руками, как связать платье для куклыПобачила плаття для ляльки на сайті Cindy Rice Designs і захотіла спробувати сплести таке, тим більше, знаю декого, кому дуже сподобається такий подарунок.

Ляльок в мене вдома немає, тому довелось розміри підбирати навмання. Спочатку намалювала викрійку, щоб орієнтуватися в пропорціях. Пряжу використала із залишків від пледа, спиці 2 мм.

Як зв’язати плаття для ляльки?

Набираємо 24 петлі. В’яжемо лицевою гладдю. одяг для ляльки своїми руками, в’язати плаття для ляльки

В 2-му і 6-му ряду рівномірно додаємо по 5 петель.

7-й ряд (формування рукава): 5 лиц., 8 п. закриваємо, 8 лиц., 8 п. закриваємо, 5 лиц.

одяг для ляльки своїми руками, в’язати плаття для ляльки8-й ряд: 5 вив., 2 петлі набираємо, 8 вив., 2 петлі набираємо, 5 вив.

Наступні 15 рядів продовжуємо в’язати лицевою гладдю, рівномірно додавши 10 петель (5 з лівого і 5 з правого боку плаття).

Наступні 2 ряди в’яжемо виворітною гладдю. Закриваємо петлі.

одяг для ляльки своїми руками, в’язати плаття для лялькиДекоруємо на свій смак: я вишила квіти та листочки, прикрасила бісером.

Я зшила плаття та пришила декоративні намистинки замість ґудзиків. Якщо плануєте одягати плаття на ляльку, то пришийте петельки, щоб ґудзики защібалися.

Фасон цього плаття схожий на сукенку для маленької дівчинки. Щоб сплести одяг для ляльки Барбі, наприклад, потрібно в першу чергу правильно зняти мірки.

Усі нові статті прямо тобі на пошту!

Твій e-mail