Ляльки плетені гачком

На фестивалі «Ляльковий світ» можна було побачити ляльок повністю сплетених гачком. Ось так автор – Алла Шушкевич – розповідає про свої творіння.

Мої кавові панночки виникли несподівано. Потрібно було щось зробити “кавово-ванільне”…та ще й ретро!  На створення панночок, плетених гачком мене надихнули ляльки польської майстрині (wygodnejrobotki.blogspot.com). Я запозичила основний принцип виготовлення її ляльок, а потім пофантазувала, створюючи образ панянки зі Львова часів Марії-Терезії, яка шпацирує на каву. Бо ж історія кави по-львівському розпочалася ще за австрійської доби кінця 18 століття, коли у місті почали де-не-де з’являтись цукерні та кав’ярні. Там заможні мешканці міста могли скуштувати і насолодитися цим чорним напоєм. Тому зовсім не випадково на ляльковому фестивалі у Львові з’явився стенд під назвою «Ванільно-кавове ретро».

Плетена лялька своїми руками – це не просто іграшка, вона зберігає в собі частинку душі і теплоту рук. Така  лялька може стати оберегом вашого будинку або сувеніром, який ви дбайливо будете зберігати, а також улюбленою іграшкою вашої дитини. Затишні плетені ляльки повертають нас у дитинство, вміють слухати і зберігати таємниці.

А сам процес плетіння, як і будь-яке інше рукоділля, сприятливо впливає на психіку і загальний стан здоров’я людини, що науково підтвердили і медики, і психологи. І немає межі польоту фантазії у плетінні. Повірте, ваше життя не зовсім збалансоване, якщо у вас немає хобі. Хобі – це можливість уявити себе чарівницею-майстринею, створити шедевр в одному-єдиному екземплярі, яким будуть милуватись шанувальники.

Творімо красиве для себе, для дому, для дітей. Креативне рукоділля – це модний і сучасний спосіб гарно провести дозвілля і заспокоїти нерви, а також прийняти участь у виставках та фестивалях, знайти нових друзів і шанувальників.

Автор Алла Шушкевич

Відео майстер-клас виготовлення авторських ляльок від Wygodna.

Усі нові статті прямо тобі на пошту!

Твій e-mail