Як зробити листівку?

Поради для початківців

Як зробити листівкуВи вирішили зробити свою першу листівку? Майте на увазі, що матеріали для виготовлення листівок недешеві. Я пам’ятаю, як вперше зайшла в один інтернет-магазин з матеріалами для виготовлення листівок і побачивши ціни… подумала, що зроблю одну і все (тоді планувала зробити сюрприз коханому).

Однак, початківець може обійтись і без великих капіталовкладень. У кожному місті знайдеться магазин, де продаються тканини і швейна фурнітура. Там можна знайти мереживо, стрічки, маленькі пряжки для декору, стрази і недорогу тканину, з якої можна буде робити квіточки. Далі вам потрібен буде магазин «Штучні квіти» або «Все для весілля». Там можна купити маленькі квіточки, листочки і тичинки. Далі купуємо білосніжний картон, – і можна творити перші шедеври.

Ви вирішили не економити на своєму хобі і у вас виникло бажання закупитись в інтернет-магазині? Обов’язково зверніть увагу:

  • Як побачите розділ «Розпродаж» заходьте обов’язково. Часто буває так, що там досить дешево можна знайти необхідні матеріали. Але читайте уважно опис товару! Якщо ціну сильно знизили, в ньому може бути якийсь недолік. Наприклад, відсутня певна кількість деталей, без упаковки, тріснута кришечка і т.д.
  • Не кидайтесь на все й одразу. Якщо ви тільки хочете спробувати, вам достатньо буде купити пару метрів стрічок або мережива, 12-15 листочків паперу (детальніше про нього ТУТ), стрази або напівперлинки під колір паперу, упаковку наклейок, паперові квіточки-листочки. Все інше, як кажуть, – вже панські вибади». Звичайно, утримувати від великої покупки вас ніхто не буде, але, якщо вам не сподобається робити листівки, вважайте, що викинули гроші на вітер.
  • Читайте все уважно в розділі «Оплата і доставка». Важливо знати як, яким шляхом і за скільки часу ви отримаєте замовлення.
  • Не бійтесь задавати питання адміністратору сайту (розділ «Контакти»). На те він там і є, щоб вам допомогти з вибором.

І не забувайте:

  • Гугл знає все! Серйозно! Шукайте там все, що вас цікавить! Майстер-класи, як зробити квіточку з тканини, зображення для натхнення, таблиці поєднування кольорів і т.д. Хто шукає, той знаходить!
  • не потрібно розчаровуватись, якщо побачили листівку зроблену  майстром і зрозуміли, що ваша не йде з нею у порівняння. Так, безперечно, самокритика річ хороша… але одразу мегарезультатів не буде, підготуйте себе до цього. Скажу по секрету: перша зроблена мною листівка – це картонка, зігнута навпіл, не дуже красивий напис від руки і квіти зроблені зі стрічок… Як зараз згадую, аж смішно робиться… а скільки розчаровувалась даремно…
  • у вільний час шукати фото листівок (знову ж таки через гугл). Подивіться, як поєднуються кольори, матеріали, що ще використовують інші майстрині.

Надихайтесь і творіть свої маленькі шедеври!

Автор Наталія Дацюк

Отримуй матеріали блогу на електронну пошту!
Читай їх першим!