Прикрашаємо кімнату до Нового Року

Поки ви складаєте новорічне меню, пропонуємо вашій увазі кілька ідей як прикрасити вашу кімнату.

Вже зовсім скоро у вашій вітальні стоятиме велика новорічна ялинка, ми радимо не обмежуватися однією лише лісовою красунею, а зробити їй маленьких братиків та сестричок. Це може бути прикраса, виготовлена вашими руками з паперу, тканини, кави, макаронів, мандаринів, перців чилі, шишок, пір’я, ниток, приклеєних до основи у вигляді конуса.

Як зробити ялинку з паперу?

Для цього скрутіть аркуш паперу у вигляді конуса, обріжте або підігніть краї, щоб майбутня ялинка стояла рівно. Тепер виріжте з паперу «гілки» у формі довгих пелюстків і приклейте до конуса по колу, починаючи з самого низу.

Сніжинки можуть бути найрізноманітнішими:
• великими і маленькими,
• паперовими, з тканини, бісеру,
• в’язаними і … навіть намальованими на скатертині.

Якщо у вашій сім’ї є діти, то їм буде дуже цікаво долучитися до святкових приготувань. У них неодмінно знайдуться старі непотрібні дерев’яні іграшки, пір’їнки, підібрані під час прогулянок, красиві камінчики, гілочки, шишки і багато інших цікавих, та на перший погляд непотрібних речей. Розшукайте кілька однакових за розміром кришок від коробок, вази, й дрібні ялинкові кульки. Ще вам знадобиться біла акрилова фарба та балончик із золотою, а також шишки та ялинкові гілки. Кришки від коробок пофарбуйте білою фарбою і добре просушіть, вони послужать підставками. Частину іграшок та шишок зробіть білими, а частину золотими. Ялинкові гілочки можна покрити інеєм, для цього їх на кілька годин потрібно опустити у гарячий насичений розчин солі, а потім висушити. Наповніть вази шишками, встановіть іграшки, а гілочки прикрасьте ялинковими кульками. Вийде по-справжньому святкова новорічна прикраса.

Ну і який же Новий рік без аромату мандаринів – невід’ємного атрибуту зимових свят. Покладіть у скляну, керамічну або кришталеву салатницю мандарини, притрусіть їх “снігом” із цукрової пудри, прикрасьте ароматними елементами декору: паличками кориці, анісом, гвоздикою. Така “мандаринова композиція” наповнить кімнату чудовими ароматами та нагадає вам і вашим гостям найприємніше – дитинство!

Вибирайте спосіб новорічного декору кімнати, який сподобається саме вам, який створить незабутню теплу атмосферу вашого свята.

Автор сніжинок та дзвіночка Галина Б.

Отримуй матеріали блогу на електронну пошту!
Читай їх першим!