Керамічна флористика: Напрямки. Глина.

реалістична флористикаЗнову в гостях у «Щасливого життя» Марусик Світлана – керівник і головний майстер дизайн-студії «Своє», де навчають створювати квіти в техніці керамічна флористика.

PostQuote50 % відвідувачів, які приходять до мене на заняття впиваються очима в мої вироби і наголошують, що на виставках раніше бачили абсолютно не такі реалістичні квіти, але презентувались вони як керамічна флористика. Що ж це?..

Я не втомлююсь пояснювати, що керамічна флористика, за моїми висновками, поділяється на 2 напрями: реалістична та декоративна. Жодний з цих напрямків не можна виділити як кращий, чи цікавіший в загальному, кожен обирає те, що його душі та рукам ближче.

Головним визначником того, до якої групи належатимуть ваші вироби є матеріал, в нашому випадку – глина, з якої ви ліпитимете свої шедеври. Вироби, що нагадують пап’є-маше, трохи шорсткі на дотик, як креп-сатин, дуже легкі і виглядають, як мультяшні малюнки – це декоративна флористика. Ліплять такі квіти з так званих легких глин, ще їх називають зефірними. Це і розкручена Claycraft by Deco і глина Hearty від японського виробника Padico. Глини справді схожі на зефір, дуже тягучі і неймовірно легкі в роботі. Якщо у вас багато ідей, а часу обмаль – сміливо купуйте пачку такої глини, вона не така тендітна, тому побутові предмети з легкістю замінять вам стеки, а техніка роботи з нею доступна справді кожному, не вимагає особливих зусиль: качаєте з інтернету урок і ліпите собі в задоволення, правда розраховуйте, що глина дуже тонко не розкачується, тому витрати матеріалу досить великі.

Декоративна флористика (фото з інтернету)

декоративна флористика

На відміну від цього напрямку, реалістична флористика вимагає і “реалістичних” зусиль. Чим вона мене саме і приваблює, адже кожен виріб – це справжнє мистецтво, – він забирає куди більше часу, вимагає точності і обережності рухів, уваги і моторики. Завдяки такій копіткій роботі і можливостям глини народжуються квіти, які ви з легкістю сплутаєте з живими. Глини ж дуже пластичні, однорідні, піддатливі і структура їх дозволяє розкачувати до найтонших шарів, так що вони просто світяться і цим додають ще більшого відчуття реальності пелюсткам.

На фото – реалістична флористика (роботи учениць, що завершили в мене перший щабель навчання)

realist_florystyka

Загальний огляд глин, інформацію: які, де, за скільки.., ви зможете прочитати у наступному моєму повідомленні. Дякую за увагу!

Контакти автора
Марусик Світлана

Отримуй матеріали блогу на електронну пошту!
Читай їх першим!