Квіткові композиції, непідвладні часу

Мене звуть Моруга Світлана. Я займаюся таким видом рукоділля, як “Керамічна флористика” більше року.

Керамічна флористика – мистецтво виготовлення квітів і квіткових композицій із спеціальної полімерної глини. Робота виконується вручну. Цей вид мистецтва з’явився в Японії близько 15 років тому і з тих пір набув великої популярності і широко розповсюдився по всьому світу.

Основним матеріалом в “керамічній флористиці” є спеціальна полімерна глина, яка не вимагає теплової обробки, тому що твердне сама.

Самотверднуча полімерна глина (холодний фарфор) схожа на тісто – дуже тонко розкачується, приємна на дотик, після висихання трохи гнеться, але боїться води, сохне протягом доби на повітрі. Цей вид глини не вимагає теплової обробки (запікання).

Мистецтву “Керамічна флористика” я вчилася сама, інформацію черпала з безмежних просторів інтернету, іноді вчилася і на своїх помилках. Отриманий результат невимовно радував, а процес захоплював все більше і більше. Так з аматора я почала переростати у майстри, почала професійно займатися виготовленням квітів. “Керамічна флористика” стала моїм хобі, роботою і основним джерелом заробітку (так як зараз в декреті, виховую 2-річну донечку). Приємно радувати людей красою природи, яка не зів’яне, і отримувати від цього море задоволення. Приємно чути схвальні відгуки від нових власників виготовлених мною квітів, адже фото невзмозі передати всю їхню красу.

Створюю квіти для дому та інтер’єру (квіткові композиції, топіарії, квіти на посуді); як прикраси для волосся (заколки, шпильки, обручі) і у вигляді біжутерії ручної роботи; весільні келихи, букети на замовлення.

Топіарій (Дерево щастя) – це композиція з найрізноманітніших матеріалів (найчастіше у формі кулі) на ніжці.

Квіткові композиції виглядають «живими», витонченими, легкими… Купуєш такий букет дружині, наприклад, даруєш, і він не в’яне до тих пір … навіть не знаю до яких. Тонка ручна робота дозволить прикрасити ваш інтер’єр казковими квітковими композиціями, непідвладними часу. Вони будуть радувати око цілий рік, і навіть з настанням морозів у вашому домі будуть розпускатися трепетні проліски, розквітати пишні півонії, дивувати своєю свіжістю троянди.

Автор Моруга Світлана

Отримуй матеріали блогу на електронну пошту!
Читай їх першим!