Декоративне великоднє яйце. МК

Вишивка. Майстер-клас

Для декоративного великоднього яйця нам знадобляться:

  • вишита заготовка
  • тканина для звороту
  • двосторонній скотч або густий клей для з’єднання картону з тканиною
  • картон
  • шнур для оздоблення
  • наповнювач для іграшок (синтепон, холофайбер тощо).

Вишиваємо візерунок яєчка. Вишиту заготовку і тканину для зворотьої сторони яйця вирізаємо, надаючи їм овальної форми залишаючи припуски на приклеювання – 0,5-1 см.

Картонну основу я робила за традицією шкільних років: приклала вишивку до віконного скла, на неї – папір і легенько обвела форму олівцем. Вирізала яйце з паперу. Потім з неї вирізала картонне.

Моя вишита заготовка виконана на звичайній вишивальній канві, яка не тягнеться і не дуже еластична. Для того, щоб отримати об’ємну роботу з подібними заготовками, картонні основи потрібно трохи обрізати по периметру, щоб зменшити їх розміри. Як бачите, мої картонні основи трохи менше вишитих заготовок за розміром.

З одного боку картонної заготовки приклеюємо синтепон. Кладемо вишивку лицевою стороною на стіл, зверзу кладемо картон (синтепоном донизу) і приклеюємо (можна зробити надрізи на невишитій кромці канви навколо вишитого яйця, щоб вишивка краще прилягала, хоча в мене і без цього теж непогано вийшло).

Аналогічно приклеюємо тканину до другої картонної половинки великоднього яйця, яка буде зворотом.

Дві частини яйця склеюємо між собою, вклавши між ними шнур. Шнур можна використати готовий або зробити самому. Для цього яйця я зробила шнур з оранжевих та золотистих ниток.

Щоб зробити шнур потрібно відміряти необхідну довжину (приблизно) і відрізати кілька ниточок. Зв’язати їх між собою. Кінець ниток одного кольору надійно закріпити і скручувати «до упору», скласти нитки вдвоє і дати їм закрутитися, розправити. Шнур готовий.

Після того, як дві частини склеєні, починаємо обшивати декоративне великоднє яйце, стягуючи між собою обидві частини (я використала ту ж нитку, якою вишивала).

Обшивши яйце по колу, закріплюємо шнур (тією ж ниткою).

Декоративне великоднє яєчко готове!

Автор майстер-класу Галина Б.

Отримуй матеріали блогу на електронну пошту!
Читай їх першим!