Дивовижний квіллінг

Категорія:Виготовлення листівок, Квіллінг
Автор:Галина Б.

Що таке квіллінг?

Таке запитання у мене виникло, коли вперше почула це слово. Минув час, доки я навчилася спочатку вимовляти його, а згодом спробувала оволодіти цим мистецтвом. Займаюся квіллінгом не дуже давно, та він уже встиг стати моїм улюбленим хобі. Живучи в сучасному світі дуже легко можна отримати доступ до будь-якої інформації, користуючись цією можливістю, я почала все більше і більше дізнаватися про те, що так сильно привернуло мою увагу. І ось що тепер можу сказати про своє улюблене заняття.

Для тих, хто, можливо, не знайомий з квілінгом взагалі, можу сказати, що це дивовижний процес. За допомогою звичайних паперових смуг і спеціального інструменту можна створити справжні шедеври. Спочатку мені здавалося, що квіллінг досить одноманітне заняття, що не дає розгледіти за собою самої людини, майстра, який ним займається, але насправді все не так. Ця чудова техніка передає витонченість людської душі…

Слово квіллінг походить від англійського «quill», що означає «пташине перо». Квіллінг носить цю назву заслужено, адже він поєднує легкість, красу та різноманітність, як пір’їнка, що приховує в собі складну структуру і призначення, хоч, на перший погляд, така тонка і проста. У техніці квіллінг можна робити дуже багато: прикраси, фігурки, картини, панно, листівки. Можна декорувати скарбнички, фотоальбоми, рамки для фотографій…

Якось я знайшла інформацію про те, що в Англії цим видом мистецтва займалися жінки при царському дворі, включаючи королеву, – воістину королівське захоплення! Приголомшливо, але квіллінг розкриває нові можливості звичайного паперу. Вдумайтеся тільки, папір, який ми використовуємо в побуті, на якому пишемо, малюємо, після нескладних операцій перетворюється на справжню красу. Скручений у спіральки папір стає схожим на мереживо – тендітне та ніжне.

Квіллінг – це хороша можливість зробити приємне вашим друзям і близьким. Ні для кого не секрет, що подарунок, зроблений своїми руками набагато приємніший і цінніший. Ось тому я використовую свій вільний час на виготовлення листівок ручної роботи в цій техніці. І представляю вашій увазі дещо з своїх робіт. Даруючи свої листівки я отримала чимало радості, адже вони приносять людині задоволення.

Подарувати листівку не хитра справа, але іноді цей подарунок означає більше, ніж тисяча слів, і він, як ніщо інше, здатен передати частинку вашої душі, вашого серця, вашого настрою. Листівка зроблена вами займатиме особливе місце у будинку того, кому вона призначається. Давайте дарувати більше радості близьким, від цього самі ми станемо щасливішими! А техніка квіллінг нам тільки допоможе в цьому!

Якщо ви колись захочете спробувати освоїти мистецтво квіллінг, – сміливіше! Ви ніколи про це не пошкодуєте і отримаєте максимум задоволення!

Автор Юлія Знахуренко

Усі нові статті прямо тобі на пошту!

Твій e-mail


Поділись цікавою інформацією з друзями!

Теги: , ,

Залишити коментар