Кольє своїми руками. Майстер-клас

Категорія:МАЙСТЕР-КЛАС

Наталія Сідоріна займається виготовленням авторських прикрас: намиста, сережки, браслети. Вона вважає, що кожна жінка повинна бути красивою, жіночною і неповторною. Зі смаком підібрані прикраси сприяють цьому. Вони підкреслюють шарм і красу, розповідають про характер своєї хазяйки і дарують їй радість і хороший настрій.

У своїх прикрасах Наталія використовує напівкоштовні камені, намистини зі скла, акрилу, пластику, металу тощо. Кожен виріб оригінальний і представлений в єдиному екземплярі.

Сьогодні Наталія підготувала для вас майстер-клас із виготовлення кольє своїми руками.

Для виготовлення колье необхідно, насамперед, підібрати намистини потрібних відтінків, які будуть поєднуватися з підвіскою. Усю фурнітуру беремо також одного кольору (у даному випадку, кольору срібла).
Готуємо усі необхідні матеріали та інструменти.

Інструменти:
кусачки, круглогубці, тонкогубці.
 Матеріали:
Нитка «стронг» (0,45 мм) – 55 см
Цвяшки ювелірні (20 мм)
Защіпка для біжутерії
З’єднувальні кільця для біжутерії (роз’ємні) – 1 шт. (4 мм), 1 шт. (6 мм)
Стопери (2 мм) – 2 шт.
Ланцюжок-подовжувач – 4,5 смДекоративні елементи:
Трубочки фігурні
Чеські намистинки фігурні (скло, 18 мм х 11 мм)
Чеські намистинки круглі (скло, 4 мм)
Підвіска (скло, 56 мм х 61 мм)
Роботу починаємо з підготовки маленьких намистин для нанизування. Для цього беремо намистину (4 мм) і нанизуємо її на ювелірний цвяшок. Загинаємо цвяшок під кутом 45 градусів, відрізаємо кусачками необхідну для кільця довжину (6-7 мм). Згортаємо круглогубцями колечко. Заготовка готова. Таких треба зробити 144 шт. (на моєму кольє 72 шт. – жовті, 72 шт. – помаранчеві).
Кольє починаємо збирати від центру. Беремо нитку «стронг» і нанизуємо в ряд 4-5 маленьких намистин, на них – підвіску. Якщо Ви вибрали підвіску з вузеньким «вушком», тоді намистини не потрібні, підвіска нанизується на саму нитку.
Після розміщення центрального елементу, нанизування здійснюється у такій послідовності: 1 фігурна намистина, потім 6 маленьких, раніше закріплених на цвяшках (нанизуючи, не забуваємо чергувати кольори), потім декоративний елемент – трубочка, знову 6 маленьких намистин і повторюємо все спочатку.
Якщо кольє виходить недостатньою довгим, а основних намистин не вистачає, то прикраси можна доповнити дрібними намистинами і декоративними елементами.Закінчуємо роботу так: робимо петельки і затискаємо їх стопером, зайву нитку обрізаємо кусачками, а кінчик ховаємо в останній намистині.
 В петельки вставляємо роз’ємні кільця для біжутерії. Кільце треба відкривати, зміщуючи один кінець в бік, щоб зберегти правильну форму.
До правого кільця приєднуємо защіпку, до лівого – ланцюжок-подовжувач. Ланцюжок прикрашаємо невеликою підвіскою або намистиною. Прикраса готова.

Автор Наталія Сідоріна

Усі нові статті прямо тобі на пошту!

Твій e-mail


Теги: , ,

Коментарі (1) до “Кольє своїми руками. Майстер-клас”

  1. Василий пише:

    Спасибо! Отличное описание + дополнены фото. Все понятно и доступно.

Залишити коментар


6 − = 3