Cукні в українському стилі від Оксани Полонець

Категорія:Все для ВЕСІЛЛЯ
Автор:Галина Б.

Готуючи статтю про весільні сукні в українському стилі, мою увагу привернули сукні від української дизайнерки Оксани Полонець. Найперше, вони захоплюють яскравістю барв та традиційним колоритом.

На весільному порталі “Пара молода” знайшла цікаве інтерв’ю з дизайнеркою. Сподіваюсь, воно стане у нагоді нареченим, які вибирають собі сукню в українському стилі.

- Оксано, чого все таки у Ваших стилізованих етно-сукнях більше: стилістики чи етно?
За основу, при створенні образів, я використовую найхарактерніші для етнічного костюму елементи, а саме: яскраві кольори, квіткові мотиви, аксесуари тощо…
Все це у поєднанні із сучасними кроєм та видами оздоблення складає стилізований образ. Та все одно стилістика переважає.

- Квіткова тема присутня у багатьох ваших роботах. А от в етно-стилізованих – взагалі буяє кольорами та формами. Найчастіше зустрічаються маки. Чому?
Ми використовуємо різні, властиві Україні, квіти: маки, волошки, ромашки, соняшники. Але мак все ж таки є найбільш виразною та яскравою, і водночас найулюбленішою квіткою наших клієнтів.

- Хто та з нагоди яких подій замовляє подібне вбрання?
Найчастіше такі костюми та сукні замовляють наречені, гості на весілля в українському стилі та випускники шкіл. Такий наряд – безпрограшний варіант для яскравого образу, який запам’ятається багатьом та надовго завдяки своїй виразності, яскравому кольору та великій кількості ексклюзивної ручної роботи.

- До речі, про ручну роботу. Розкажіть про художній розпис та штучні квіти, якими славиться Ваша майстерня (дизайн-студія Оксани Полонець).
Ручний розпис виконує професійна художниця, яка особисто вдосконалювала техніку, щоб речі не втрачали свій вигляд після прання та догляду за ними. Штучні квіти – теж авторська розробка дизайнера по оздобленню, завдяки чому квіти є легкими, “рухливими” та витримують делікатне прання.

Вперше ми використали поєднання ручного розпису по тканині та штучні квіти для ансамблю, який представляли на конкурсі однієї сукні “Автограф 2006″ в номінації “free line”, де ми зайняли почесне перше місце.

- Знаю, є серед ваших клієнтів і „зіркові” замовники…
Серед тих, хто замовляє костюми в етно-стилі є декілька українських гуртів та співаків, серед яких я не можу не відзначити заслужену артистку України Марту Шпак, яка гідно несе Українську культуру у різні куточки світу.

- Скажіть, кожній нареченій підійде етно-наряд чи деяким краще зупинитися на традиційному варіанті?
Я вважаю, що кожна українка може вдягнути сукню в українському стилі. Питання тільки в обраній моделі та кольоровій гамі… Ці речі ми підбираємо для кожної клієнтки індивідуально, щоб вигідно підкреслити її особистість та особливості фігури.

Автор: Валерія Климчук
Джерело

 

Поділись цікавою інформацією з другом!

Теги: ,

Loading...

Залишити коментар