Прикраси із полімерної глини: поталь, епоксидна смола

Категорія:Вироби із полімерної глини, МАЙСТЕР-КЛАС

Прикраси ручної роботи є прекрасною альтернативою коштовностей. завдяки біжутерії жінки мають необмежені можливості виглядати красиво, модно, сучасно, стильно, а біжутерія ручної роботи підкреслює вишуканість, неповторність та індивідуальність.

Відео- майстер-клас

Необхідні матеріали та інструменти: полімерна глина, алкогольні чорнила (чорнила на спиртовій основі), поталь (імітація сусального золота), канцелярський ніж, каттери (формочки для вирізання фігурок), скло, епоксидна смола, пластикова склянка, шприц для дозування смоли, дерев’яна або силіконова кісточка, файл, валик або паста-машина.

Полімерну глину розім’яти, сформувати тонкий шар та перепустити через пасту-машину або розкачати валиком для глини.

На полімерну глину накласти поталь, вирівняти, зайве обрізати та знову перепустити через пасту-машину декілька разів, щоб виникли тріщинки на поверхні.

Тепер найцікавіше: з допомогою алкогольних чорнил створюємо візерунки на поталі – акуратно, не поспішаючи. Чорнила накладаємо на поталь крок за кроком, спочатку один колір, потім інший, поступово заповнюючи всю поверхню. Користуючись 3 базовими кольорами відтворюємо всю гаму відтінків.

Каттерами вирізати необхідні фігурки, покласти на скло та запекти у духовці при температурі, вказаній в інструкції до полімерної глини.

Епоксидну смолу за допомогою шприца змішати з закріплювачем у співвідношенні 3:1 (або за вказівкою виробників), добре розмішати у пластиковій скляночці та залишити на 15-20 хв. для виходу бульбашок повітря.

Охолоджені вироби покласти на скло, заздалегідь покрите файлом та за допомогою силіконової кісточки покрити вироби епоксидною смолою (не надто товстим шаром, щоб вона залишалась у межах фігурок). Після використання кісточка легко відмивається від епоксидки за допомогою мила та теплої води.

Для декору можна додати стрази, блискітки, сушені квіти. Залишити на 24-30 годин для затвердіння смоли.

За допомогою свердла зробити отвори та зібрати необхідні прикраси.

Автор “Майстерня Stavravia”

Усі нові статті прямо тобі на пошту!

Твій e-mail


Теги: , ,

Залишити коментар


7 − 4 =