Квілінг. Яскраві барви мого хобі

Папір – дивовижний матеріал. Коли я вперше спробувала техніку квіллінгу, мене одразу здивувало, що з паперу можна зробити надзвичайні речі. І при цьому не витрачаєш багато часу, а результат -  неймовірний.  Я одразу побачила у занятті квіллінгом щось особливе і перспективне для себе.

Кожна людина має просто знайти той вид діяльності, який буде її цікавити. Недарма Steven Jobs сказав: «The only way to be truly satisfied is to do what you believe is great work. And the only way to do great work is to love what you do» .

Інколи на один елемент треба витратити цілий нарізаний лист паперу, що звісно пропорційно і часу. Значних умінь для цього не потрібно. Я практично не займаюсь класичною технікою квіллінгу, – використовую неординарний підхід. Практично усі мої вироби – це смужки паперу, поставлені на ребро. Багато людей цікавляться, як мені це вдається. Думаю, тут просто проявляється моє терпіння (хоча від природи я нетерпелива людина). Для кожної людини існує своє заняття, в яке вона буде повністю занурюватись з головою і не помічати жодних труднощів на своєму шляху.

Готові вироби в техніці квіллінг дійсно займають багато місця, як і матеріали. Свої роботи виставляю на продаж, намагаюсь дарувати – і людям радість, і місце для нових творінь звільняється. Я розробила свою упорядковану систему – папір розкладений за кольорами в окремих файлах. Нарізаний папір зберігається у комірках, які виготовлені з листу паперу А4. З одного листа виготовляються 3 комірки, в яких розміщені нарізані смужки для квіллінгу, далі такі комірки вкладаються одна в одну.

Мої роботи – результат моєї фантазії. Я сама і те, ким я є, моя любов, яка переповнює душу – все це є моїм натхненням. Інколи мені подобається якась ідея чи робота взагалі – тоді я намагаюсь відтворити її. Були роботи, в яких використовувалися японські квіллінгові мотиви.

Особисто моїм натхненням є дизайнерські роботи Юлії Бродської. Цікаво, що в свою чергу я стаю натхненням для інших, в чому мені неодноразово зізнавались.  

Часто мені доводилось виготовляти роботи на замовлення і все, чим я оперувала – необхідні кольори. Використовувала свій улюблений стиль у квіллінгуабстракцію, яка постає перед людиною як своєрідне дзеркало її світогляду.

Найчастіше мої роботи купують іноземці або ж українці, які їдуть у гості за кордон. Мої творіння живуть і у Німеччині, і у Росії. Особливим попитом користуються – на День всіх закоханих і на Міжнародний день жінок як подарунки.

Яскраві червоні серця і весняні мотиви – саме той напрямок, в якому мені подобається працювати. А ще мені дуже імпонує думка, що мої роботи принесли радість не одній дівчині.

Маргарита займається квіллінгом більше 2 років. Брала участь у виставках «Штуки» в галереї «Лавра», «Handmadeclub» в Палаці дітей та юнацтва, виготовила багато робіт на замовлення, виготовляла рекламний плакат для виставки «Штуки», проводила майстер-класи в «Каравані» для відвідувачів та журналістів.

Автор Маргарита Яновська

Отримуй матеріали блогу на електронну пошту!
Читай їх першим!