Уроки роботи з полімерною глиною

Категорія:Вироби із полімерної глини

Поради початківцям

Давайте поринемо у безмежний та яскравий світ полімерної глини. З цього синтетичного матеріалу ви зможете створити не тільки прикраси на свої шийку та вушка, а й оздобити буденні речі, створити власний декор — унікальний, як ви самі.

Чи важко розпочати? Ні, не важко. Докладіть трохи уваги та терпіння й усе у вас вийде. По-перше, ознайомтеся з правилами безпеки з полімерною глиною та облаштуйте робоче місце, а далі на допомогу прийдуть профільні сайти, книги та відео-уроки, всі ці матеріали досить просто знайти в інтернеті. Я саме так і вчилася.

Отже, що потрібно пам’ятати з безпеки — мийте руки після використання полімерної глини, посуд та інструменти для роботи не використовуйте у загальному вжитку (наприклад, ніж). Не запікайте глину у мікрохвильовці, навіть з цікавості. Не запікайте довше, аніж вказано на упаковці. Дуже важливо мити духовку після запікання.

У спеціалізованих магазинах, магазинах для художників чи інтернет-магазинах ви зможете знайти все необхідне для знайомства з полімерною глиною. Чи дорого коштують інструменти для пластики? Я б сказала, недешево, тому більшість можна замінити простими та знайомими речами. Під робочу поверхню знайдемо скло або кахель. Гострий та тонкий ніж(лезо) замінюємо на канцелярський ніж. Пристрій для розкачування глини — на інший предмет циліндричної форми (пляшка, склянка). Якщо потрібна кругла форма озирніться навколо. Ковпачок від лаку для волосся або келих може підійти за розміром. Потрібні круглогубці — завітайте у магазин на кшталт «все для ремонту» й знайдете необхідне у три рази дешевше.

І ще кілька слів про різновиди полімерної глини. У магазині можна зустріти такі марки, як «Sculpey», «Fimo», «Cernit», «Kato», «Sonnet», «Цветик». Всі вони відрізняються часом запікання, палітрою та асортиментом. Яка ж з них краща? Важко сказати напевно. «Fimo» — найпопулярніша з усіх, «Sculpey» — твердіша, її треба довше розминати, але вона має яскраву палітру. «Cernit» — м’яка, але палітра невиразна. З польською пластикою треба навчитись працювати, бо в ній забагато пластифікату. За російську просто промовчу. Українська теж, на жаль, не кращого ґатунку. Обирайте полімерну глину в залежності від того, що саме ви збираєтеся робити.

 

Сподіваюсь, ця інформація принесе вам користь.
Бажаю успіхів та натхнення!

Автор Валерія Мушкарьова

Усі нові статті прямо тобі на пошту!

Твій e-mail


Теги: , ,

Коментарі (1) до “Уроки роботи з полімерною глиною”

  1. Леся пише:

    Я початківець хотіла б дізнатися більше про інтертет магазини де дешевше придбати полімерну глину фурнітуру для виготовлення прикрас

Залишити коментар


4 + = 11