Обкладинка для кулінарика. МК

М’який блокнот, обкладинка, тканина, кулінарний записникЗробивши величезну кількість блокнотиків з оригінальними обкладинками, зрозуміла, що я як той чоботяр без чобіт – собі ще нічого не зробила. Виправляю непорядок, заодно поділюся з вами ЯК.

Вирішила зробити зйомну текстильну обкладинку для свого кулінарика – я ним дуже активно користуюся, тому вигляд у нього вже не надто привабливий, М’який блокнот, обкладинка, тканина, кулінарний записника оскільки планую і надалі активно ним користуватися, то вирішила зробити практичну обкладинку, яку можна при потребі легко випрати.

Майстер-клас

Крок перший: вибираємо тканину, а з нею і стиль. Я взяла синьо-білі клітинки і червоно-білі горохи, які вже не раз використовувала, наприклад у цьому блокнотику.

Вирізаємо М’який блокнот, обкладинка, тканина, кулінарний записник2 однакові прямокутники, щоб вистачило обгорнути записник, + загнути з двох боків, + припуски на шви. Врахуйте, що висота обкладинки повинна бути на 6-8 мм більша, ніж висота блокнота, щоб вистачило на шви і обкладинка легко вдягалася.

Вигадуємо декор. Я вирішила пошити мініатюрний фартушок (заодно поностальгувала: в школі на уроках праці перше, що ми шили – саме кухонний фартушок).

М’який блокнот, обкладинка, тканина, кулінарний записникКрок другий: Пришиваємо декоративні елементи на «лицеву» тканинку. Розпрасовуємо.

Крок третій: складаємо 2 тканинки «личками «одна до одної, зшиваємо, не забуваючи залишити з одного боку місце для вивертання. Вивертаємо, розпрасовуємо, приміряємо. Якщо обкладинка виявиться замалою або завеликою є ще шанс все виправити. Також можна всередину прокласти шар синтепону для додаткової м’якості).

М’який блокнот, обкладинка, тканина, кулінарний записникКрок четвертий: загортаємо обкладинку і зшиваємо вручну або на машинці – кому як зручніше.

Вдягаємо кулінарик, насолоджуємося).

Отримуй матеріали блогу на електронну пошту!
Читай їх першим!