Новорічні ялинкові іграшки в техніці декупаж

Новорічні іграшки в техніці декупаж Останнім часом мені дуже подобається займатися декупажем, тому вирішила зробити іграшки на ялинку саме в цій техніці. Тим більше, що неймовірно пощастило зайти в рукодільний магазин, коли там з’явились дуже гарні новорічні серветки.

Основа

Для цих новорічних іграшок я вирішила використати картон. Вирізала по 2 заготовки у вигляді пташки, ведмедика, серця, оленя, рукавички та, звичайно ж, символу 2014-го року – коника.Новорічні іграшки в техніці декупаж Важливо відразу помітити «лицьову» сторону заготовки.

Техніка

На «лицевий» бік кожної заготовки приклеюємо вибраний мотив із серветки в техніці декупаж (хто не знає або забув, як це зробити – читайте «Декупаж пляшки шампанського. Майстер-клас»). Дуже важливо не помилитися саме з «лицевою» стороною, щоб не вийшло, як у мене – задекупажила половинку пташки не з того боку, почала склеювати – а не сходиться!). Почала декупажити з того боку, де Новорічні іграшки в техніці декупажпотрібно, а там вже був нанесений клей – так, несподівано для себе отримала ефект кракелюру!).

Склеюємо 2 половинки новорічної іграшки, вклавши всередину відрізок шнурочка.

Декор

Краї іграшок я намазала клеєм та присипала манкою. Після висихання нанесла губкою срібну фарбу.

Завершальний акорд, як завжди, – 2 шари лаку. Сушимо.

Тепер можна прикрашати новорічну ялинку!

Необхідні матеріали: картон, серветки, шнурочок, клей ПВА, акрилова фарба та лак, манка, і… гарний новорічний настрій!

Автор новорічних іграшок  Галина Б.

Отримуй матеріали блогу на електронну пошту!
Читай їх першим!