Реставрація старого чемодана

Реставрація старого чемоданаСтояв у нашій шафі старий чемодан, довго стояв, бо старший він від мене… І от настав його зоряний час! Вирішила я його реставрувати. Зберігся він дуже добре, тож клопотів з ним було небагато.

Матеріали для декору, що знайшлися вдома:

  • срібна фарба в балончику
  • акрилові фарби (металік)
  • ватін
  • тканина, мереживо
  • клей-гель «Момент», двосторонній скотчРеставрація старого чемодана

Так поспішала почати декорувати, що не сфотографувала чемодан в його «природному» стані :). Отже, спочатку пофарбувала фарбою з балончика чемодан зі всіх зовнішніх сторін. З першого разу фарба лягла не дуже добре – залишилось розводи, варто фарбувати двічі. В мене цього не вийшло, бо фарба закінчилася :).

Реставрація старого чемоданаПісля того, як чемодан підсох – взялася за внутрішню частину. На дно приклеїла шматок ватіну, щоб майбутнім «мешканцям» було м’яко :).

Далі постав вибір оббивки – тканина в клітинку мені дуже подобається, але вона привертає до себе надто багато уваги. Чемодан я планую використовувати на виставкахРеставрація старого чемодана, а тому мені потрібна оббивка, яка буде найкращим фоном для «експонатів». Саме тому вибір свій зупинила на тканині в горох.

Для оббивки вирізала 2 прямокутники за розміром дна та кришки чемодана. Клеїла їх на двосторонній скотч та клей (в кутиках). До кришки чемодана пришила 2 Реставрація старого чемоданадекоративні кишеньки.

Акриловими фарбами підфарбувала місця, де не «дістала» фарба з балончика. Акрилом графітового кольору пофарбувала ручку та кутики. Цим же кольором зробила декоративний ажурний малюнок – для цього використала… Реставрація старого чемоданасерветки-підставки для торта.

Останній етап – нанесення лаку – 2-3 шари. Лак у мене водорозчинний меблевий.

“Бойове хрещення” старого нового чемодана відбулось на благодійному ярмарку «Чужих дітей не буває».

Автор Галина Б.

Отримуй матеріали блогу на електронну пошту!
Читай їх першим!