Майстер-клас “Вовняна квітка”

Цю вовняну квітку-брошку я зробила на майстер-класі, який проводила Олександра Лозинська-Ярошевич. Звичайно, без її допомоги моя квіточка мала б зовсім інший вигляд :).

Як я змогла переконатися, щоб валяти вовну потрібно мати “набиту руку”, особливо для одного етапу, коли одним рухом можна знищити всю свою роботу. Та про все по-порядку.

Щоб виготовити вовняну квіточку вам знадобиться: шерсть для валяння, рідке мило, пакувальна плівка з бульбашками, декоративні прикраси (волокна, бісер, намистини), защібка, і, звичайно – голка, нитка, ножиці.

Наша вовняна квітка має три шари вовни.
1 етап. На розстелену пакувальну плівку викладаємо із вовни пелюсточки для шару-основи.
2 етап. Формуємо майбутню квітку. Кінчики пелюсток обов’язково “підкручуємо”, щоб в процесі валяння вони не розпадалися.
3 етап. Накладаємо 2-ий шар вовни, слідкуємо, щоб волокна лягали впоперек до першого шару. Цей шар – дуже тоненький.
4 етап. Накладаємо третій шар – “обличчя” нашої квітки. Для цього можна використати кілька відтінків одного кольору (як у мене) або й контрасні кольори вовни.
5 етап. За бажанням накладаємо декоративні волокна.
6 етап. Змочуємо нашу заготовку водою, додаємо трішки мила. Накриваємо другим шаром плівки і починаємо валяти – тобто, терти руками. Цей етап найголовніший і займає найбільше часу. Валяти вовну потрібно до того часу, поки вона не стане єдиним полотном.
7 етап. Це той етап, про який я згадувала напочатку – важливо вгадати момент, коли можна знімати плівку – коли волокна вовни і, особливо, декоративних елементів достатньо скріпляться між собою.
8 етап. Продовжуємо валяти квіточку в руках. Зминаємо її до тих пір, поки вона не стане міцною і такого розміру, який заплановано.
9 етап. Залишаємо квітку сохнути.
Потім пришиваємо защібку та декоруємо на свій смак.

Подяка за майстер-клас
Олександрі Лозинській-Ярошевич (by Alexx)

Автор фото Галина Б.

Отримуй матеріали блогу на електронну пошту!
Читай їх першим!