Подарунок для мами своїми руками

Вже зовсім скоро День Матері (традиційно він відзначається в другу неділю травня, отже, 2014 року – це 11 травня). З дитинства нам прищеплюють навіть не бажання, а необхідність привітати маму подарунком, обов’язково зробленим власними руками. Починаючи з садочка, а потім у школі нас вчать робити маленькі листівочки-аплікації, вишивати серветки та інші сувеніри. Найбільше мені запам’яталося, як я вишивала для мами маленький різнокольоровий орнамент із книжки про українську вишивку, який доповнила вишитими словами – «Мамі». Річ абсолютно непрактична, це навіть не серветка вийшла, зате скільки теплих почуттів в неї було вкладено.

Я рада, що з дитинства нас привчили, що мама – це не така людина, якій можна купити перший-ліпший сувенір. Подарунок для неї має бути із змістом, точно відображати її уподобання та наше прагнення зробити для неї приємне. Звичайно, коли ми підростаємо, то вже менше зважаємо на мамину думку, адже ми вже «дорослі» і все знаємо. Тільки із народженням наших власних дітей ми починаємо краще розуміти наших матерів, коли на власному досвіді переконаємось, скільки їм довелося вкласти сил, щоб нас виростити. І тоді нам хочеться сказати їм: «Спасибі!». А для цього і було започатковане тепле весняне свято – День Матері.

Зараз ми вже дорослі, заклопотані і не завжди маємо час зробити подарунок для мами своїми руками. Підходячи до замовлення чи вибору подарунка згадаймо, що любить наша мама, чого б їй хотілося, що приносить їй задоволення. Дозволимо їй раз на рік відпочити фізично і духовно – замовмо для неї похід до ресторану чи у спа-салон, візьмімо на себе всі хатні клопоти… Головне, щоб цей подарунок був зроблений від чистого серця, – і тоді навіть маленька листівочка зі словами «Найкращій матусі на світі» перетворить звичайний день на веселе свято.

Автор листівок для мами Віра Голубчак

Отримуй матеріали блогу на електронну пошту!
Читай їх першим!