В’язання – це як їзда на велосипеді…

Як виявляється, декупаж – не єдине захоплення Наталії Гудімової, – вона ще й завзята в’язальниця. Сьогодні вона поділиться з ЩЖ своїми успіхами, дасть кілька порад початківцям.

Наталія в’яже спицями та гачком,  познайомилася з цим заняттям ще у школі на гуртку. Далі вчилася самостійно з книжок та журналів. З того часу, як інтернет став невід’ємною частиною життя – навчатися стало ще легше: можна спитати поради на форумах, подивитися майстер-класи. А скільки цікавих ідей гуляє мережею…

В’язання – це як їзда на велосипеді, варто лише один раз навчитися і ніколи не забудеш. Дуже важлива в цій справі постійна практика. З’являються нові стилі, вдосконалюються техніки – за цим всім треба постійно слідкувати, щоб іти в ногу з модою.

Наталія бере приклад із в’язальниць, що вже досягли високого рівня майстерності. Особливо захоплюється роботами Мирослави Горохович. Також Наталія шанувальниця в’язаних речей від Шанель, Кензо і Готьє. Часом сама намагається копіювати моделі «от кутюр», старається, щоб її в’язаний виріб був якомога ближчим до оригіналу.

Матеріали для в’язання (спиці, гачки, пряжу) досить легко купити, інше питання: як це все потім зберігати, адже, зазвичай, залишаються невикористані нитки, з часом накопичується чимало спиць та гачків різних розмірів. У Наталії для цих цілей відведений весь комод. Нитки розкладені в коробки, спиці – в глечику, гачки разом зі шпильками та іншими потрібними речами – в пеналі. Усім би такий порядок!

Займатися в’язанням не важко, це хобі приносить багато задоволення, а деколи ще й додатковий заробіток. Приймаючи замовлення на в’язаний одяг слід найперше з’ясовувати розмір, уточнювати всі побажання замовника, адже бачення однієї речі у кількох людей можуть суттєво відрізнятися, а клієнт у нас «завжди правий». Часом буває важко знайти той баланс, коли те, що ти в’яжеш подобається тобі так само, як і замовнику. Найбільша винагорода для майстра – це захоплені очі покупця, який бачить саме те, що й хотів. А коли ще й «костюмчик сидить»… Ще один позитивний момент, коли клієнт розуміє цінність ручної роботи і не сперечається з приводу вартості виробу.

Найчастіше замовниками робіт Наталії є жінки, що купують в’язаний одяг для себе чи своїх дітей, хоча останнім часом з’явилися замовлення і від чоловіків, що підбирали подарунки для своїх коханих жінок (на Новий рік, наприклад).

Рідні підтримують хобі Наталії, хваляться знайомим. Деколи ображаються, що вона не встигає приділити їм увагу та зв’язати бажану річ. Мама – найавторитетніший критик для Наталії, навіть просте слово «Одначе!» зі її вуст дуже багато означає. Та й привід для гордощів у рідних Наталії є – одну з її в’язаних суконь носить дівчина у Нью-Йорку.

Автор Наталія Гудімова 

Усі нові статті прямо тобі на пошту!

Твій e-mail