Вишита хрестиком ікона "Св. Миколай-Чудотворець" | Щасливе життя

Вишита ікона “Св. Миколай-Чудотворець”

Рубрика:Вишивка

Вишита ікона "Св. Миколай-Чудотворець"

Скоро день святого Миколая, а це хороший привід розповісти вам про одну вишивку, тісно пов’язану із ним.

Святого Миколая я вважаю охоронцем нашої сім”ї. Все почалося із того, що одного разу я потрапила в храм посвячений цьому святому.

Церква Святого Миколая — один із найдавніших храмів Львова, йому понад 60 років. Знаходиться під горою Будельницею на вул. Богдана Хмельницького, 28 г.

Тільки-но я переступила поріг цієї церкви – зрозуміла, це місце особливе. Там немає пафосу, який досить часто можна зустріти в сучасних храмах, панує невимушена атмосфера, а священики – добрі та приємні дідусі – самі схожі на Миколаїв. Тож, коли виникло питання, в якій церкві вінчатися, потім хрестити дитину в мене сумнівів не було. А під час хрестин св. Микалай взагалі наблизився до нас «впритул». Виявилося, що його шанують не лише 19 грудня, а й 22 травня (день народження мого сина), саме тому священик наполіг, щоб при хрещенні дитині дати ще одне ім’я – Микола. Зібравши усі ці факти до купи, я зрозуміла, що  у нашій оселі просто повинен бути образ цього святого.

На схему вишитої хрестиком ікони «Св. Миколай-Чудотворець» від Riolis наштовхнулася випадково, добрі очі святого не залишили мені вибору – однозначно, вишивати.

Усі віруючі знають, що перед тим, як починати вишивати ікону слід взяти благословення у церкві. Бажано мати із собою малюнок вишивки, щоб священик подивився, чи відповідатиме майбутня ікона усім канонам. Щоб вишивка була справжньою іконою її треба освятити у церкві.

Процес йшов надзвичайно легко: швидко розшукала всі деталі до схеми, підібрала полотно та нитки та й сама робота просувалася без затримок. Навіть рамку вибрала практично з першого разу, і дуже задоволена результатом. Мабуть св. Миколай допоміг.

Повісила іконку над ліжечком сина, щоб святий охороняв його сон.

Автор Галина Б.

За схемою ікони хрестиком звертайтесь через коментарі та контакти.

Усі нові статті прямо тобі на пошту!

Твій e-mail


Теги: , ,

Залишити коментар


6 + 6 =